Βιογραφικά Διδασκόντων
Λουίζα Σταθοπούλου
Επαυξημένη Πραγματικότητα
Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Πολιτικού Μηχανικού από το Queen Mary University of London, και Μεταπτυχιακού Τίτλου στον Βιομηχανικό Σχεδιασμό από το Royal College of Art, DIC Imperial College
Η Λουίζα Σταθοπούλου διδάσκει Τεχνολογία στο Pierce – Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και είναι επικεφαλής της ομάδας Animation. Τα τελευταία 10 χρόνια έχει ασχοληθεί με εκπαιδευτικά προγράμματα, διδάσκοντας Σχεδιασμό, Τεχνολογία και Ψηφιακά Μέσα, στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και Σχεδιασμό Προϊόντων και Καινοτομία σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα στο Λονδίνο και την Αθήνα. Έχει συμμετάσχει σε ευρωπαϊκά έργα σχετικά με νέες τεχνολογίες και ψηφιακά εργαλεία στην εκπαίδευση, έχει ασχοληθεί με τον συντονισμό προγραμμάτων κατάρτισης για εκπαιδευτικούς και τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού. Στο διάστημα των 11 ετών που ζούσε στο Λονδίνο εργάστηκε σε διάφορους τομείς του σχεδιασμού, όπως ο βιομηχανικός, ο διαδραστικός και ο εκθεσιακός σχεδιασμός, και δημιούργησε εικαστικές εγκαταστάσεις και εκθέσεις για πελάτες στον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα.
Ευάγγελος Σταματέρης
CSI, Εγκληματολογική Επιστήμη
Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στην Περιβαλλοντική Βιολογία από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου το 2005, Πτυχιούχος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Ο Ευάγγελος Σταματέρης αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με Πτυχίο Βιολογίας το 2004. Απέκτησε Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Περιβαλλοντική Βιολογία από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου το 2005. Εργάστηκε στο Ινστιτούτο Έρευνας Βλαστοκυττάρων του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου από το 2005 έως το 2007 και στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών από το 2007 έως το 2010. Έχει δημοσιεύσει ερευνητικό έργο στους τομείς της Τεχνολογίας των Βλαστοκυττάρων και της Γονιδιακής Θεραπείας. Το 2010 ανακάλυψε την ικανοποίηση που χαρίζει η διδασκαλία των Επιστημών σε νεαρούς μαθητές, με όλες τις προκλήσεις που παρουσιάζει. Έκτοτε διδάσκει Βιολογία και Χημεία σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Εντάχθηκε στο δυναμικό του Pierce το 2014.
Μαργαρίτα Ζόγκα
Από τη Μικροβιολογία στην Ανατομία
Πτυχιούχος Βιολογίας, από το Τμήμα Χημείας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κάτοχος Διδακτορικού Τίτλου στην Ψυχονευροανοσολογία από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών//Τμήμα Βιοπαθολογίας, 1η Ψυχιατρική Κλινική, Αιγινήτειο Νοσοκομείο
Η Μαργαρίτα Ζόγκα ανήκει στο δυναμικό του Pierce από το 2016, διδάσκοντας Βιολογία και Γεωγραφία. Διδάσκει επίσης Βιολογία σε υψηλό επίπεδο στο πρόγραμμα ΙΒ του Pierce από το 2017. Υπήρξε Ερευνήτρια στο Τμήμα Μοριακής Βιολογίας, στον τομέα της Ιατρικής Βιοπαθολογίας και Ανοσιολογίας, στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, από το 2006 έως το 2016 (Ιατρική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών). Υπήρξε επίσης Ερευνήτρια στη Νευρολογική Κλινική του Αιγινήτειου Νοσοκομείου κατά τα έτη 2006-2009, (Ιατρική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών), όπου το ερευνητικό της ενδιαφέρον εστίαζε κυρίως στις νευρολογικές ασθένειες και τις ψυχιατρικές διαταραχές. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος εγχώριων και διεθνών συνεδρίων και σεμιναρίων. Επίσης, έχει δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό άρθρων με αντικείμενο την έρευνα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ανοσιολογίας και της Παγκόσμιας Ψυχιατρικής Ένωσης.
Κατερίνα Βουτσινά
Leadership Stories
Κάτοχος Διδακτορικού Τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το London School of Economics and Political Science
Η Δρ. Κατερίνα Βουτσινά είναι επίκουρη καθηγήτρια και συντονίστρια του τομέα της Επιχειρηματικότητας στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικών του Deree – Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Πριν ενταχθεί στο δυναμικό του Deree υπήρξε ερευνήτρια/λέκτορας στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του London School of Economics και επισκέπτρια καθηγήτρια στο Warwick Business School. Το ερευνητικό της ενδιαφέρον εστιάζει κυρίως στις γνωστικές, οργανωσιακές και κοινωνικο-οικονομικές πτυχές της τεχνολογικής καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Πιο συγκεκριμένα, οι νέες μορφές οργάνωσης, η στρατηγική επιχειρηματικότητα, η πρωτοεμφανιζόμενη επιχειρηματικότητα και η κοινωνικοτεχνική καινοτομία βρίσκονται στο επίκεντρο του ερευνητικού της έργου. Το έργο της έχει δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια. Επίσης, έχει εργασθεί ως επιμελήτρια ακαδημαϊκών περιοδικών και συνεδρίων, καθώς και ως μέντορας στο Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (Athens Center for Entrepreneurship and Innovation).
Πέννυ Σπυροπούλου
Η Πέννυ Σπυροπούλου είναι χημικός και ανήκει στο δυναμικό του Pierce από το 2018. Διδάσκει Χημεία στους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου. Είναι υπεύθυνη του Σχολικού Εργαστηρίου Χημείας και της Απογευματινής Ακαδημίας Χημείας για τους μαθητές της Α’ Λυκείου. Είναι πτυχιούχος Χημείας και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στη Βιοχημεία από το Τμήμα Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Μαρία Στιβακτάκη
Η Μαρία Στιβακτάκη είναι καθηγήτρια Πληροφορικής στο Γυμνάσιο του Pierce και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου στη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών στην Εκπαίδευση από το ΕΚΠΑ. Είναι μέλος της Ελληνικής Παιδαγωγικής Εταιρείας, της Ένωσης Συμβουλευτικής Ομηλίκων και της Ένωσης E–diktyo για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στην Εκπαίδευση. Έχει λάβει μέρος σε ποικίλα συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό και τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα άπτονται της Πληροφορικής και των Ψηφιακών Ανθρωπιστικών Επιστημών.
Θανάσης Δρίβας
Research Associate | EO systems engineering
Ο Θανάσης Δρίβας έλαβε το πτυχίο του στην Επιστήμη Υπολογιστών από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2007. Το 2017 έλαβε τον τίτλο του MSc στη Διαστημική Επιστήμη, Τεχνολογία και Εφαρμογές από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Διαθέτει μακρόχρονη επαγγελματική εμπειρία στη διδασκαλία της Πληροφορικής σε σχολεία και κολέγια. Παράλληλα εργάζεται ως full stack developer. Από το 2017 είναι επιστημονικός συνεργάτης στην Επιχειρησιακή Μονάδα του BEYOND Center (Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών) με επίκεντρο τον σχεδιασμό συστημάτων παρατήρησης της Γης και την ανάπτυξη γεωχωρικών εφαρμογών με χρήση Big EO Data, Μηχανική Μάθηση και κατανεμημένα συστήματα. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 10 Ευρωπαϊκά Έργα στο πλαίσιο H2020 και έχει δώσει μια σειρά διαλέξεων και εργαστηρίων σχετικά με τον προγραμματισμό, τα API, τους κύβους δεδομένων , την Επιστήμη των Δεδομένων και τη Μηχανική Μάθηση.