Βιογραφικά Διδασκόντων

Μιχαήλ Θεοδοσόπουλος
Πτυχιούχος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Ασχολείται με την εκπαίδευση τα τελευταία 20 χρόνια ενώ παράλληλα έχει εργαστεί στον τραπεζικό και χρηματιστηριακό τομέα στο πεδίο των Διεθνών Συμφωνιών και της Τραπεζικής Λογιστικής.
Τα τελευταία τρία χρόνια έχει παρακολουθήσει πολλά συνέδρια για τη νεανική επιχειρηματικότητα και συμμετείχε ως σύμβουλος αρκετών ομάδων σε αντίστοιχους διαγωνισμούς επιχειρηματικότητας. Στόχος του ως εκπαιδευτικός είναι να εμφυσήσει την επιχειρηματικότητα στο μυαλό των μαθητών και να εμπνευστούν από την καινοτομία των σύγχρονων κοινωνιών ώστε να εξελιχθούν σε δημιουργικές προσωπικότητες του μέλλοντος.
Τόλης Αϊβαλής
Ψηφιακές Τεχνολογίες και Κοινωνικά Δίκτυα
Ο Τόλης Αϊβαλής είναι CEO του διεθνούς εκπαιδευτικού οργανισμού KNOWCRUNCH.COM και Διευθύνων Σύμβουλος της AIVAL.COM, εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα επιχειρηματικής στρατηγικής. Από το 1996 έχει διαγράψει πορεία ως στέλεχος, μέντορας και επιχειρηματίας στους τομείς του διαδικτύου για καταναλωτές και επιχειρήσεις, των κοινωνικών δικτύων, των ηλεκτρονικών παιχνιδιών, της μουσικής, της διαφήμισης, της τεχνολογίας, των μέσων επικοινωνίας και της κινητής τεχνολογίας. Στο διάστημα αυτό έχει σημειώσει μία σειρά από καινοτόμα επιτεύγματα. Το 1996 ίδρυσε την PowerΝet, το 1998 τα Web Awards (πλέον Ermis Digital), το 2001 την ArboMedia, το 2007 τα Real Brands, το 2009 τα Social Brands καθώς και την εκδήλωση StartupDay και το 2011 την Startup Nation. Επίσης, έχει τη διεύθυνση και την επιμέλεια της ύλης για το Professional Diploma in Digital & Social Media, ενώ εκπαιδεύει στελέχη σε επιχειρήσεις και κολλέγια από το 2007.
Νικόλας Χινόπωρος
Εισαγωγή στις Χρηματιστηριακές Συναλλαγές
Αποφοίτησε από το Deree – Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος με το Δίπλωμα του Οικονομολόγου το 1984. Συνέχισε τις σπουδές του στο New York University, απ’ όπου έλαβε Μεταπτυχιακό Τίτλο στα Οικονομικά το 1985, ενώ κατέχει Μεταπτυχιακό Τίτλο και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Stern School of Business της Νέας Υόρκης το 1987.
Ο Νικόλας Χινόπωρος είναι ένας έμπειρος και εξειδικευμένος οικονομολόγος, με προϋπηρεσία 25 ετών στους τομείς των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, της Ταμειακής Διαχείρισης και της παροχής επενδυτικών συμβουλών. Με μακρά και επιτυχή πορεία στον τομέα της τραπεζικής, των ιδιωτικών κεφαλαίων και των χρηματαγορών, έχει προσφέρει αποτελέσματα που διαρκούν στον χρόνο σε πελάτες υψηλού κύρους, που περιλαμβάνουν ανώτερα τραπεζικά στελέχη, κτηματομεσιτικές εταιρείες και πολυεθνικές εταιρείες επενδυτικών κεφαλαίων. Παρ’ ότι πέρασε τις προκαταρκτικές εξετάσεις για το Διδακτορικό του, τον κέρδισαν οι αγορές και παραμέρισε την ακαδημαϊκή του πορεία, ώστε με την ολοκλήρωση του Μεταπτυχιακού του να επιστρέψει στην Ελλάδα για να εργαστεί στον τραπεζικό τομέα ως χρηματιστής, όπου ανήλθε γρήγορα στην ιεραρχία καταλαμβάνοντας τη θέση του Διευθυντή Ταμειακής Διαχείρισης του Τμήματος Χρηματαγορών και στη συνέχεια του Αναπληρωτή CEO του διεθνούς τομέα του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς. Από το 2013 έως το 2016, ο κ. Χινόπωρος διετέλεσε CEO της Capital Life Advisors, εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις με έδρα στην Ελβετία, παρέχοντας επαγγελματικές συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις, σχετικά με συναλλαγές χρηματοδότησης έργων, τιτλοποίησης απαιτήσεων και marketing και προωθώντας ζητήματα καλυμμένων ομολογιών.
Από το 2016 είναι Διευθυντής της Ciphers Management Ltd, μίας ομάδας αναζήτησης επενδύσεων και διαχείρισης συναλλαγών, η οποία προσφέρει υπηρεσίες σε ξένους και εγχώριους επενδυτές που αναζητούν τοποθετήσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας σε σχέδια αναδιάρθρωσης χρεών και αναδιοργάνωσης, εξαγορές μη εξυπηρετούμενων εμπορικών, εταιρικών και ναυτιλιακών δανείων, καθώς και σε εμπορικά και ξενοδοχειακά ακίνητα.
Lucy Hudson - Χρηστίδη

Καινοτομία στην Τεχνολογία
Πτυχιούχος Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας, Πανεπιστήμιο του Sunderland
Η Lucy Hudson – Χρηστίδη είναι καθηγήτρια Τεχνολογίας στο Pierce – Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Στην Αγγλία δίδαξε Σχεδιασμό και Τεχνολογία σε Ανθεκτικά Υλικά, Γραφικές Τέχνες και Τρόφιμα και Υφάσματα και P.S.E. στη βαθμίδα εκπαίδευσης Key Stage 3, με εξειδίκευση στα Προϊόντα Γραφικών Τεχνών στη βαθμίδα εκπαίδευσης Key Stage 4. Η Lucy Hudson – Χρηστίδη διαθέτει ένα ευρύ φάσμα εργαστηριακών δεξιοτήτων, που περιλαμβάνουν το ξύλο, το πλαστικό, το μέταλλο, τρόφιμα και υφάσματα.
Έλενα Κολτσάκη

Διαμεσολάβηση
Διδάκτωρ Νομικής
Η Δρ. Έλενα Κολτσάκη είναι δικηγόρος-διαμεσολαβήτρια και τακτικό Μέλος της Επιτροπής Πιστοποίησης Διαμεσολαβητών του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Αυτή τη στιγμή είναι επικεφαλής εκπαιδεύτρια διαμεσολαβητών στο μεγαλύτερο δημόσιο Κέντρο Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών στην Ελλάδα (του ΔΣΑ). Είναι ιδρυτικό μέλος και συνιδιοκτήτρια του Ελληνικού Ινστιτούτου Διαμεσολάβησης, ενός από τους κορυφαίους ελληνικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για την προώθηση της διαμεσολάβησης, και εργάζεται ως εξειδικευμένη σύμβουλος σε θέματα διαμεσολάβησης σε πολλά Ευρωπαϊκά και διεθνή έργα με το ADR Center – Μέλος του Jams International (Ιταλία). Η Δρ. Κολτσάκη διαθέτει 20ετή και πλέον εμπειρία στη νομική υποστήριξη, τις διαπραγματεύσεις και τη δικαστηριακή επίλυση διαφορών, ενώ από το 2004 είναι Επιστημονική Συνεργάτης του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Επίσης, είναι Ερευνητική Συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αριστείας Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η Δρ. Κολτσάκη διαθέτει πιστοποιήσεις διαμεσολαβήτριας σε Αστικές & Εμπορικές Διαφορές, σε Οικογενειακές Διαφορές, σε Διαφορές στον Εργασιακό Χώρο, από το ΗΒ, τις ΗΠΑ και την Ελλάδα, ενώ έχει εκτενή και ανώτερη εκπαίδευση στη διαμεσολάβηση και τις διαπραγματεύσεις (ΗΒ, ΗΠΑ – Harvard Negotiation Institute της Νομικής Σχολής του Harvard). Επίσης, διδάσκει μαθήματα νομικής και εναλλακτικής επίλυσης διαφορών στην Ελλάδα και την Κύπρο, παραδίδει διαλέξεις σε διεθνή και εγχώρια εκπαιδευτικά σεμινάρια, ενώ έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 800 διαμεσολαβητές ανά τον κόσμο. Διαθέτει επίσης πλούσια εμπειρία στον σχεδιασμό και την παράδοση εξειδικευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Είναι μέλος ΔΣ της Διεθνούς Ακαδημίας Επίλυσης Διαφορών – INADR (Σικάγο), μέλος της Γενικής Υποεπιτροπής της Επιτροπής Αξιολόγησης του Διεθνούς Ινστιτούτου Διαμεσολάβησης – IMI (Ολλανδία) και πρωτοπόρος σε προγράμματα διαμεσολάβησης σε ελληνικά σχολεία. Συμμετέχει τακτικά σε διεθνείς διαγωνισμούς (ICC Παρίσι, Οξφόρδη, Σικάγο), τόσο ως κριτής όσο και ως coach, εκπροσωπώντας πανεπιστημιακές ομάδες και αποσπώντας διακρίσεις, ενώ πρόσφατα διοργάνωσε το πρώτο Διεθνές Τουρνουά Διαμεσολάβησης για φοιτητές, στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος (INADR, Μάιος 2016). Γλώσσες εργασίας της είναι τα ελληνικά, τα αγγλικά και τα γαλλικά, ενώ διαθέτει και γνώσεις γερμανικών και ισπανικών.

Ελένη Ορφανού
Η Ελένη Ορφανού είναι διαπιστευμένη Coach (ICF ACC), Εκπαιδεύτρια και Σύμβουλος
Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού.
Διαθέτει πτυχίο Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας),
MSc Διοίκησης Ανθρωπίνων Πόρων (Πανεπιστήμιο Strathclyde), Advanced Diploma in Life &
Executive Coaching (Kingstown College) και Diploma in Team & Leadership Coaching
(Positivity). Είναι ενεργό μέλος του International Coach Federation (ICF) και του ICF Greece
Charter Chapter.
Για 15 χρόνια δραστηριοποιήθηκε στο χώρο της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού,
αναλαμβάνοντας θέσεις κλιμακούμενης ευθύνης σε μεγάλες των κλάδων μέσων μαζικής
ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, τουρισμού, ταξιδιωτικού εμπορίου και τυχερών παιγνίων.
Επιπλέον, ως σύμβουλος διοίκησης ανθρωπίνων πόρων στην KPMG Ελλάδος, παρείχε
υπηρεσίες ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού σε εταιρείες–πελάτες διαφόρων κλάδων όπως
τραπεζικός, φαρμακευτικός και λιανεμπόριο.
Από το 2015 παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες ανθρώπινου δυναμικού, σχεδιάζει και
υλοποιεί εκπαιδευτικά προγράμματα σχετικά με διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού και
επαγγελματικές δεξιότητες και παρέχει υπηρεσίες coaching σε στελέχη και ιδιοκτήτες
επιχειρήσεων.
Κατερίνα Βουτσινά

Συνεδρίες Επιχειρηματικότητας
Κάτοχος Διδακτορικού Τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το London School of Economics and Political Science
Η Δρ. Κατερίνα Βουτσινά είναι επίκουρη καθηγήτρια και συντονίστρια του τομέα της Επιχειρηματικότητας στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικών του Deree – Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Πριν ενταχθεί στο δυναμικό του Deree υπήρξε ερευνήτρια/λέκτορας στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του London School of Economics και επισκέπτρια καθηγήτρια στο Warwick Business School. Το ερευνητικό της ενδιαφέρον εστιάζει κυρίως στις γνωστικές, οργανωσιακές και κοινωνικο-οικονομικές πτυχές της τεχνολογικής καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Πιο συγκεκριμένα, οι νέες μορφές οργάνωσης, η στρατηγική επιχειρηματικότητα, η πρωτοεμφανιζόμενη επιχειρηματικότητα και η κοινωνικοτεχνική καινοτομία βρίσκονται στο επίκεντρο του ερευνητικού της έργου. Το έργο της έχει δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια. Επίσης, έχει εργασθεί ως επιμελήτρια ακαδημαϊκών περιοδικών και συνεδρίων, καθώς και ως μέντορας στο Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (Athens Center for Entrepreneurship and Innovation).