Βιογραφικά Διδασκόντων
Γεωργαντίδης Δημήτριος

Βιοπληροφορική
Πτυχιούχος του Μαθηματικού Τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στα Μαθηματικά από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στη Βιοπληροφορική και στη Νευροπληροφορική από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.
Ο Δημήτριος Γεωργαντίδης είναι Μαθηματικός, πτυχιούχος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών και διδάσκει στο Pierce – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος από το 2015. Είναι κάτοχος δύο Μεταπτυχιακών Τίτλων, στα Μαθηματικά και στη Βιοπληροφορική – Νευροπληροφορική, στην κατεύθυνση της Νευροπληροφορικής και των Υπολογιστικών Νευροεπιστημών. Στην πρώτη του διπλωματική εργασία εστίασε στις Δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πρωτοετείς φοιτητές στην κατανόηση εννοιών που σχετίζονται με Τελεστές του Μαθηματικού Λογισμού, ενώ στη δεύτερη στην Αποκατάσταση της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας με τη Μέθοδο της Νευροανάδρασης. Παράλληλα, από το 2012 είναι κάτοχος Διπλώματος Εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου την ίδια χρονιά έως το 2016, συμμετείχε ως ιδρυτικό μέλος σε ερευνητική ομάδα σχετικά με την Δυσαριθμησία. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει σε πολλά ελληνικά, διεθνή συνέδρια και σεμινάρια με θέμα την Εκπαίδευση και τις Μαθησιακές Δυσκολίες.
Ευάγγελος Σταματέρης

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στην Περιβαλλοντική Βιολογία από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου το 2005, Πτυχιούχος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Ο Ευάγγελος Σταματέρης αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με Πτυχίο Βιολογίας το 2004. Απέκτησε Μεταπτυχιακό Τίτλο στην Περιβαλλοντική Βιολογία από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου το 2005. Εργάστηκε στο Ινστιτούτο Έρευνας Βλαστοκυττάρων του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου από το 2005 έως το 2007 και στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών από το 2007 έως το 2010. Έχει δημοσιεύσει ερευνητικό έργο στους τομείς της Τεχνολογίας των Βλαστοκυττάρων και της Γονιδιακής Θεραπείας. Το 2010 ανακάλυψε την ικανοποίηση που χαρίζει η διδασκαλία των Επιστημών σε νεαρούς μαθητές, με όλες τις προκλήσεις που παρουσιάζει. Έκτοτε διδάσκει Βιολογία και Χημεία σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Εντάχθηκε στο δυναμικό του Pierce το 2014.
Κατερίνα Βουτσινά

Leadership Stories
Κάτοχος Διδακτορικού Τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το London School of Economics and Political Science
Η Δρ. Κατερίνα Βουτσινά είναι επίκουρη καθηγήτρια και συντονίστρια του τομέα της Επιχειρηματικότητας στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οικονομικών του Deree – Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Πριν ενταχθεί στο δυναμικό του Deree υπήρξε ερευνήτρια/λέκτορας στη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του London School of Economics και επισκέπτρια καθηγήτρια στο Warwick Business School. Το ερευνητικό της ενδιαφέρον εστιάζει κυρίως στις γνωστικές, οργανωσιακές και κοινωνικο-οικονομικές πτυχές της τεχνολογικής καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Πιο συγκεκριμένα, οι νέες μορφές οργάνωσης, η στρατηγική επιχειρηματικότητα, η πρωτοεμφανιζόμενη επιχειρηματικότητα και η κοινωνικοτεχνική καινοτομία βρίσκονται στο επίκεντρο του ερευνητικού της έργου. Το έργο της έχει δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει παρουσιαστεί σε διεθνή συνέδρια. Επίσης, έχει εργασθεί ως επιμελήτρια ακαδημαϊκών περιοδικών και συνεδρίων, καθώς και ως μέντορας στο Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (Athens Center for Entrepreneurship and Innovation).
Μαργαρίτα Ζόγκα
Από τη Μικροβιολογία στην Ανατομία
Πτυχιούχος Βιολογίας, από το Τμήμα Χημείας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κάτοχος Διδακτορικού Τίτλου στην Ψυχονευροανοσολογία από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών//Τμήμα Βιοπαθολογίας, 1η Ψυχιατρική Κλινική, Αιγινήτειο Νοσοκομείο
Η Μαργαρίτα Ζόγκα ανήκει στο δυναμικό του Pierce από το 2016, διδάσκοντας Βιολογία και Γεωγραφία. Διδάσκει επίσης Βιολογία σε υψηλό επίπεδο στο πρόγραμμα ΙΒ του Pierce από το 2017. Υπήρξε Ερευνήτρια στο Τμήμα Μοριακής Βιολογίας, στον τομέα της Ιατρικής Βιοπαθολογίας και Ανοσιολογίας, στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο, από το 2006 έως το 2016 (Ιατρική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών). Υπήρξε επίσης Ερευνήτρια στη Νευρολογική Κλινική του Αιγινήτειου Νοσοκομείου κατά τα έτη 2006-2009, (Ιατρική Σχολή Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών), όπου το ερευνητικό της ενδιαφέρον εστίαζε κυρίως στις νευρολογικές ασθένειες και τις ψυχιατρικές διαταραχές. Έχει συμμετάσχει σε πλήθος εγχώριων και διεθνών συνεδρίων και σεμιναρίων. Επίσης, έχει δημοσιεύσει σημαντικό αριθμό άρθρων με αντικείμενο την έρευνα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ανοσιολογίας και της Παγκόσμιας Ψυχιατρικής Ένωσης.
Ελευθερία Πεταλίδου

Πτυχιούχος του Τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,
Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου στην Ανόργανη Χημεία και Τεχνολογία από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών,
Κάτοχος Διδακτορικού Τίτλου στην Ανόργανη Χημεία από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Η Ελευθερία Πεταλίδου σπούδασε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο τμήμα Χημείας και συνέχισε τις σπουδές της στον τομέα Ανόργανης Χημείας ως μεταπτυχιακή φοιτήτρια, παράγοντας ερευνητικό και διδακτικό έργο, με επιβλέπων τον ομότιμο καθηγητή κ. Κ. Μερτή. Κατά την διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών ειδικεύτηκε στη σύνθεση και το χαρακτηρισμό συμπλόκων ενώσεων ευαίσθητων στο οξυγόνο και την υγρασία εφαρμόζοντας τεχνικές υψηλού κενού και αδρανούς ατμόσφαιρας. Μελέτησε μονοπυρηνικά και πολυπυρηνικά σύμπλοκα του ρηνίου, του μολυβδαινίου και του βολφραμίου με πολλαπλούς δεσμούς και τη δραστικότητα αυτών σε στοιχειομετρικές και καταλυτικές αντιδράσεις. Επίσης, απέκτησε εμπειρία σε τεχνικές χαρακτηρισμού ενώσεων φασματοσκοπικές (φασματοσκοπία ορατού-υπεριώδους, υπερύθρου, πυρηνικού μαγνητικού συντονισμού) και χρωματογραφικές (αέρια χρωματογραφία). Κατόπιν, συνέχισε την ειδίκευσή της ως διδακτορική φοιτήτρια και μελέτησε την εκλεκτική οξείδωση και βρωμίωση των αλκοολών με σύμπλοκα του βολφραμίου ενώ παράλληλα ήταν υπεύθυνη για την εκπαίδευση φοιτητών και μεταπτυχιακών σε εργαστηριακές τεχνικές. Κατά την διάρκεια του ερευνητικού της έργου δημοσίευσε άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συμμετείχε σε πολλά πανελλήνια και διεθνή συνέδρια. Επίσης ήταν μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του διεθνούς Συνεδρίου «8th FIGIPAS Meeting in Inorganic Chemistry». Παράλληλα με το ερευνητικό της έργο ασχολήθηκε επαγγελματικά με την διδασκαλία Φυσικών Επιστημών σε ιδιωτικά σχολεία. Στο δυναμικό του Pierce εντάχθηκε το 2017.
Βασίλης Σταματάκης

Πτυχιούχος του τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος από το τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στον τομέα της Βιοηθικής.
Ο Βασίλης Σταματάκης ανήκει στο δυναμικό του Pierce από το 2011, ενώ έχει υπάρξει μαθητής και απόφοιτος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος. Υπήρξε διδάσκων και συντονιστής της Ακαδημίας Βιολογίας κατά τα έτη 2015 -2021 με σημαντικές διακρίσεις σε διαγωνισμούς Βιολογίας και Βιοηθικής. Επίσης, έχει διοργανώσει ημερίδες και ομιλίες σε συνεργασία με το Τμήμα Μοριακής Βιολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Τα ενδιαφέροντά του σχετίζονται με το φαινόμενο της εξέλιξης των οργανισμών και ειδικότερα του ανθρώπου, αλλά και με τον διάλογο θεωρητικών και θετικών επιστημών, ειδικότερα στο πλαίσιο του καινοφανούς τομέα της Βιοηθικής.